Ztraceného plavce na jezeře Milada hledalo několik hlídek

13. červen 2017

Mladík z Ústí se rozhodl přeplavat jezero Milada. To by nebyl žádný problém… On ale svůj riskantní nápad nikomu neprozradil a na břehu nechal ležet své osobní věci. Ty připoutaly pozornost ostatních návštěvníků, kteří informovali stráž jezera i policii.

Do pátrací akce se zapojilo několik hlídek státní a městské policie z Trmic a Ústí. Ústečtí strážníci do akce nasadili i svůj vodní člun. Vše dobře dopadlo, mladík byl ve vodě hlídkou nalezen – byl však značně unavený a proto využil pomoc strážníků, kteří mu nabídli odvoz ke břehu.

Podle strážníka Pavla Jindry, který se se svým kolegou výjezdu účastnil, udělal mladík hned několik závažných chyb. Bylo velikou nezodpovědností do vody vlézt a neinformovat někoho z okolí jezera, dále bylo chybou také to, že nechal na břehu ležet své osobní věci, které mu mohl někdo ukrást.

„Případní zájemci o podobnou činnost by měli plavat blíž u břehu, protože člověk nikdy neví, co se může stát a pokud by dotyčný dostal rozsáhlejší křeč, mohlo by to mít i tragické důsledky“ uzavírá seznam mladíkových chyb Pavel Jindra.

autor: Martin Dušek
Spustit audio