Filmové kalendárium: Ivo

19. květen 2017
Filmové kalendárium

Tentokrát se budeme zabývat zdravým životním stylem. Čeká nás jedna hvězda televizních a rozhlasových talk show, zpívající právník a četník ze Saint Tropez. Máme 19. května a v kalendáři je Ivo.

„Spočítal jsem si, že i zdravý životní styl končí smrtí, takže je lepší si užívat.“ Tak takový skvělý postřeh má Ivo Šmoldas, překladatel a básník a také velmi oblíbený host různých talk show - však ho slýcháte také u nás.

Naše ukázka pochází z Show Jana Krause, ovšem možná nevíte, že pro televizi ho objevila Halina Pawlovská. Ivo Šmoldas je jedním z téměř 17000 Ivů, kteří u nás žijí. Rodiče to jméno dávají mnohem raději na Moravě než v Čechách.


Dalším známým nositelem tohoto jména je „zpívající právníků Ivo Jahelka. Ukázce jeho tvorby je věnovaná naše další filmová ukázka. Poslouchejte…

0:00
/
0:00

U nás na severu nejvíc mužů, nosících jméno Ivo, najdete na Liberecku – je jich přes 160. Nejen jim přejeme k jejich svátku všechno nejlepší!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.