Pokud se chystáte na ples, na halenku se sukní zapomeňte

Společenské šaty – malé večerní nebo velké večerní, lodičky, punčochy, šperky a konečně malá kabelka neboli psaníčko. To je základní výbava, která by neměla chybět v šatníku žádné ženy.

Společenské šaty – malé večerní nebo velké večerní, lodičky, punčochy, šperky a konečně malá kabelka neboli psaníčko. To je základní výbava, která by neměla chybět v šatníku žádné ženy.

Co se nosí na plesy, udávají módní trendy. „Přesto bychom se měli řídit tím, na jakou společenskou událost se chystáme. Určitě není na škodu mít ve svém šatníku tzv. “malé černé“ šaty,“ říká Eva Robovská. Malé černé – pouzdrové šaty jsou módním hitem už desítky let. Symbolizují eleganci, ženskost a vytříbený vkus. Záleží už jen na vás, na jakou příležitost si je obléknete a jaké doplňky si k nim zvolíte.

Co je ale při volbě nových plesových šatů důležité, je pocit, že nám to sluší, a že se v nich cítíme dobře. A co je trendem letošní plesové sezony? „Lehké šaty, nemusí být korzetové, nadýchané sukně, v případě objemnějších postav by ta sukně naopak měla být splývavá, aby zbytečně nepřidávala na objemu,“ vzkazuje módní návrhářka. Co se týče barev, v kurzu jsou pastelové, pudrové barvy a odstíny rzi a kovu. „V žádném případě už nejde o těžké korzetové šaty,“ uzavírá Eva Robovská.

Poslechněte si rozhovor Ivety Kalátové s módní návrhářkou Evou Robovskou, jak se módně obléct na letošní plesovou sezónu. Příjemný poslech vám přeje Český rozhlas Sever!

autor: Iveta Kalátová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.