Trápí vás tmavé kruhy pod očima? Vhodné líčení umí divy

Asi každá žena najde na své tváři něco, s čím není spokojená. Ať jde o tmavé kruhy pod očima, akné, nebo velký zahnutý nos. Nic z toho ale není překážkou v tom, aby se dáma cítila a taky vypadala dobře. Vše se dá zamaskovat vhodným líčením.

Pro ženy, které trápí dědičné tmavé kruhy pod očima, je řešením make–up s obsahem drobných pigmentů. S takovými kosmetickými výrobky má dobré zkušenosti Radka Wernerová, vizážistka z Liberce: „Jsou to buď podkladové báze na oči, anebo takzvané rozjasňovače velmi světlé barvy, až téměř porcelánové. Navíc obsahují pigmenty, které odrážejí světlo, a tím tlumí tmavost kruhů pod očima a zároveň tato místa na obličeji projasňují.“

Zajímavý kosmetický trik založený na hře světla a stínu existuje i pro ženy, kterým příroda nadělila poněkud větší nos. „Opticky ho můžeme zmenšit tím, že na špičku nosu naneseme trošku tmavšího make-upu, nebo bronzingu, a on nám ztmavne a upozadí se. Tam, kde máme propadlé oči, tak zase použijeme světlý stín nebo rozjasňovače, a ony zase opět vystoupnou do popředí,“ uzavírá Radka Wernerová.

Vizážistka Radka Wernerová z Liberce

Poslechněte si záznam rozhovoru moderátorky Ivety Kalátové s libereckou vizážistkou a kadeřnicí Radkou Wernerovou a dozvíte se také to, jak se vyhnout omylům při nákupu kosmetiky. Příjemný poslech vám přeje Český rozhlas Sever!

autor: Iveta Kalátová
Spustit audio