Botox? Odstraní nejen vrásky, ale i migrénu a úporné pocení

Ležet s bolestí hlavy za zataženými závěsy, v naprostém klidu a čekat, až zaberou léky – to znají dobře ti, které trápí migréna. Zajímavé je, že na nepříjemné a silné bolesti hlavy může zabrat i estetická medicína.

„Po aplikaci botulotoxinu do čela se pacienti migrény zbavili,“ říká MUDr. Blanka Vraspírová, ředitelka společnosti Esteticusti a pokračuje: „I přes počáteční skepsi jsou pacienti touto novou léčbou nadšeni.“

Botulotoxin – laicky zvaný botox – využívají v plastické chirurgii k uhlazení mimických vrásek, například mezi očima, na čele a „vrásek smíchu“ kolem úst. Ty zmizí během 48 hodin. Žádný krém se o takový „zázrak“ nepostará.

Botox jako bojovník proti nadměrnému pocení?

Kromě toho účinkuje botulotoxin na pocení. Pokud píchneme botox lidem na dlaně nebo podpaží, mají celý rok pokoj – až do dalšího léta. „Týden po aplikaci ještě osvítím partii speciálním typem laseru,“ doplňuje MUDr. Vraspírová.

Poslechněte si záznam přiloženého rozhovoru moderátorky Evy Bucharové s MUDr. Blankou Vraspírovou a dozvíte se podrobnosti také o chemickém peelingu, zajímavosti o proceduře zvané expresní krása a také užitečné informace o péči o pleť při pobytu na slunci.

Spustit audio