I díky květu broskvoně byl Václav Havel příznivě vnímán veřejností

29. listopad 2016

Jedním se symbolů horoskopu podle čínské astrologie může být květ broskvoně. Je dobré a výhodné, když ho má člověk pracující s lidmi, v politice. „Ani mě nepřekvapuje, že ho měl ve svém horoskopu Václav Havel,“ říká s úsměvem Jaroslav Vydržel, konzultant čínské astrologie a doplňuje: „Všichni si přece pamatujeme, jak byl přijat například americkým senátem.“

Václav Havel se narodil v roce ohnivé krysy, v měsíci ohnivého fénixe a ve dne kovové opice. V rámci té kombinace nacházíme květ broskvoně přímo v jeho horoskopu. Květ broskvoně, tzv. hvězda obliby, naznačuje, nakolik je člověk na veřejnosti oblíbený a také, že bude mít dobré podmínky i pro partnerské soužití. Je lidem tzv. bezdůvodně příjemný.

K vypracování čínského horoskopu se používá rok, měsíc, den i hodina narození

Čínská astrologie stojí na čtyřech pilířích osudu – roku, měsíci, dni a hodině narození. Znamení podle roku je jakýmsi kabátem, napovídá, jak nás vnímá nejširší okolí, třeba úředníci. Znamení podle měsíce je jakousi košilí, tak jak nás vidí kolegové. Znamení podle dne už je takovým spodním prádlem, jak jsme vnímáni partnerem. V pilíři hodiny nacházíme děti, je to místo, kam směřujeme, naše nitro, dokonce podvědomí.

Čínský horoskop ukáže naše silné i slabé stránky, pomůže najít vhodné povolání

Základních znamení podle čínského horoskopu je celkem 60. Je to kombinace jednoho z dvanácti zvířat zvěrokruhu (had, kůň, koza, opice, kohout, pes, prase, krysa, buvol, zajíc, drak a had) a jednoho z pěti prvků (kov, voda, dřevo, oheň, země).

Jaroslav Vydržel

„Vypracování horoskopu věnuji asi půl dne,“ vysvětluje Jaroslav Vydržel a doplňuje: „Samotný horoskop odhalí naše silné a slabé stránky. To nám pomůže rozhodovat se v různých situacích, ukáže nám, kým jsme. Pomůže například při hledání vhodného povolání nebo partnera.“

Rok ohnivé opice podporuje chytrost a inteligenci

Při výpočtu roku počítá čínská astrologie s určitými cykly. Současný rok ohnivé opice je v tomto cyklu 33. rokem 78. cyklu, dostáváme se do období 2,5 tisíce před naším letopočtem. Rok ohnivé opice probíhá od 4. února 2016 do 4. února 2017. Vzhledem k tomu, že je to ohnivý rok, tak všechny, kdo se narodili v roce země, tento rok podporuje. Ti, v jejichž horoskopu je silná energie vody nebo kovu naopak blokuje a brzdí.

Rok ohnivé opice patří těm, kteří mají ve svém ročním horoskopu oheň, posiluje jejich osobnostní stránku. Podporuje chytrost a inteligenci. Přináší bohatství skrytou cestou, například prostřednictvím pronájmu, dědictví apod. S krysou a drakem tvoří opice nebeskou trojici, každému, kdo se narodil v tomto znamení, nabízí rok opice otevřenou náruč a podporuje jeho aktivitu.

Spustit audio