K letnímu účesu hřeben na vlasy nepotřebujete!

Pokud se ráno rozhodnete k vytvoření letního účesu, odložte hřeben. Lehký rozcuch pro tentokrát nerozčesávejte a využijte přirozené ranní pramínkovatosti vlasů, které udělá buď vítr, nebo právě spánek.

Důležité jsou pomůcky – gumičky, sponky, vlásenky. Gumičky jsou nejlepší obalené, protože ty ostré můžou vlasy poškodit.

Vlasy před zrcadlem lehce zapleťte stylem cop - třeba jen dvě tři obrátky - a zagumičkujte. Pomocí pinetek nebo sponek upravte tak, aby jen nevisel dolů.

„Ideální je udělat účes ke straně – aby byl vidět i zepředu,“ doporučuje vlasová designérka z Teplic, Jana Burdová. Můžete využít jejích návodů i s fotkami.

„O co vlasy v létě rozhodně nestojí, to jsou laky na vlasy, zejména ty s obsahem alkoholu,“ upozorňuje Jana Burdová. Slunce a minerály ve vodě jsou pro vlasy už dostatečnou zátěží. A nerozčesávejte se hřebenem s dlouhými zuby, vlasy byste potrhali. Z koupaliště si vlasy vždycky umyjte. Chlór škodí i vlasům i pokožce.

Na mořské pláži nemusí být sprcha, proto mějte po ruce vodu v plastové láhvi a vlasy opláchněte po každém koupání. A pamatujte si, že při koupání je rozhodně lepší vlasy zaplést, než je nechat rozpuštěné!

Spustit audio