Kosmetiku v obchodech vybírejte s vlastním zrcátkem, vzkazuje vizážistka

Vybrat si v obchodě s kosmetikou správný odstín make-upu, to je někdy pěkně tvrdý oříšek. Vliv na to má umělé osvětlení v prodejně. Žluté zářivky nás klamou. Abyste si, dámy, správně vybraly, potřebujete denní světlo a alespoň kapesní zrcátko! Přečtěte si, co radí liberecká vizážistka Radka Wernerová.

Při výběru make-upu si většinou naneseme odstín na ruku a posuzujeme, jestli nám sedí. A to je právě chyba!

„Abychom si vybraly opravdu ten správný odstín, vzorek bychom měly nanášet na tvář,“ doporučuje Radka Wernerová, vizážistka a fotografka z Liberce. Podle ní je úplně nejlepší přijít do obchodu bez nalíčení a nejprve si najít pár odstínů, které by mohly odpovídat naší pleti.

Nejste si jisté odstínem? Chce to denní světlo!

„Udělejte si takovou čárku na tváři , a potom si najděte další dva, které k tomu dáte,“ popisuje Radka Wernerová. To nejdůležitější ale přichází na závěr: „Potom zajděte se zrcátkem ven, nebo alespoň k oknu.“

Pokud se zadaří najít odstín, který by nám vyhovoval, určitě není na škodu požádat o vzorek, který si můžeme vyzkoušet ještě druhý den, a tak se utvrdit.

Pomůže i vzorek. Hlavně nespěchejte

„Pochoďte si v tom vzorku, a potom si teprve ten make-up kupte,“ radí vizážistka Radka Wernerová a dodává: „Hlavně by ženy neměly zapomínat na to, že make up by měl harmonizovat nejenom s tváří, ale i s krkem, na který se ale už nenanáší.“ Podle vizážistky Radky Wernerové je hranice nanášení make-upu na hraně lícních kostí.

Vizážistka Radka Wernerová z Liberce

Opravdu si na to udělejte čas, nepodnikejte unáhlené nákupy. Přece jenom – kvalitní make-up většinou nebývá nejlevnější!

Poslechněte si záznam přiloženého rozhovoru moderátorky Ivety Kalátové s libereckou vizážistkou a fotografkou Radkou Wernerovou a dozvíte se třeba i to, že dělení na jarní, letní, podzimní a zimní typy už dávno neplatí!

autor: Iveta Kalátová
Spustit audio