Poznávat Ústecký kraj z oken historických motoráčků nebo z palub lodí můžete až do konce října

Podřipský motoráček, Doupovský motoráček, Středohorský motoráček alias Švestková dráha, Zubrnický motoráček, linka z České Kamenice do Kamenického Šenova, linka z Děčína přes Krásnou Lípu do Mikulášovic a konečně lodní linky na Labi slouží každý víkend až do konce října turistům a návštěvníkům Ústeckého kraje.

„Turistické linky jsou v provozu od dubna do října každý víkend. Navíc, na rozdíl od zážitkových jízd v jiných krajích, jsou tyto linky nabízeny na běžnou cenu integrované dopravy,“ vysvětluje ing. Jakub Jeřábek z odboru dopravy Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Jízdní řády motoráčků, autobusů i lodních linek jsou na všech informačních centrech v kraji, u dopravců a také si je zájemce může stáhnout z webu Doprava Ústeckého kraje, radí ing. Jakub Jeřábek z odboru dopravy Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Najdete v nich nejen trasu s časy odjezdů a příjezdů, ale také ceník a další informace například o občerstvení na lodích, o mimořádných plavbách, o možnosti přepravy kol a dětských kočárků a tak dále.

Kozí dráha (ilustr. obr.)
Spustit audio