Rok Ohnivého Fénixe začíná. Náladou se podobá princezně Drahomíře

3. únor 2017

3. února začíná podle čínského horoskopu Rok Ohnivého Fénixe. Dařit se bude lidem, kteří mají v horoskopu roku narození draka, hada, buvola, o něco těžší to budou mít ti, kteří se narodili v Roce Zajíce, Krysy nebo Psa. Tento rok přeje mladým bezdětným párům, opravdu šťastným krokem může být svatba.

„Zatímco v českých médiích se objevuje pojem Rok Ohnivého Kohouta, tak já se přikláním k označení Rok Ohnivého Fénixe,“ říká Jaroslav Vydržel, odborník na čínskou astrologii a dodává: „Fénix je element ženský. Fénix – císařovna je partnerem Draka – císaře.“

Rok bychom mohli také přirovnat k postavě princezny Drahomíry z pohádky Sůl nad zlato. Vnitřně smutná, nespokojená, navenek veselá, frivolní.

Fénix je znamením podzimu, oslav, přechodu mezi prací a odpočinkem. Je spojen s obchodem, šperky, luxusem, ne však okázalostí. Rok bude přát odvětvím spojeným s ohněm – chemickému průmyslu, letectví, energetickému průmyslu a IT technologiím.

Rok se bude pohybovat v protichůdných směrech, jako jsou řád a zákony proti zábavě a frivolnosti. Hlavně v období léta pozor na požáry a srdeční kolapsy.

Z rozhovoru Evy Bucharové s Jaroslavem Vydrželem se dozvíte i to, že podle původních, tisíce let starých symbolů, nebude nadcházející rok ani Rokem Kohouta nebo Fénixe, ale Rokem Ohnivé Flašky.

Spustit audio