Vískejte si vzájemně vlasy – podpoříte jejich růst a navíc si předáte spoustu energie

Přes zimu vlasy slábnou, zjemňují se. Nepanikařte, nelekejte se, nepozorujte se, vytvořili byste si problém. Růst vlasů podpoříte velmi jemnou masáží krouživými pohyby. Pokud to budete dělat denně třeba dvacet minut, tak se to vyrovná péči pomocí preparátů.

Vískání vlasů – zapomenutý zvyk

„Pozor na ruce,“ varuje vlasová designérka z Teplic Jana Burdová a doplňuje: „Ruce mají na sobě kožní film, takže si je před tou jemnou masáží hlavy umyjte.“

Vzájemné vískání ve vlasech, to je určitě hezký program na večer. Ruce jsou velký vysílač energie, dotyk podporuje nejen růst, ale třeba i uzdravení. „U nás v salónu masírují hlavu jen ty kadeřnice, které se na to cítí. Cokoliv je nám nepříjemné, není v pořádku,“ vypráví Jana Burdová.

Perfektně ostříhané šedivé vlasy doplníme šik oblečením, make-upem, pěstěnými nehty

Podporovat růst vlasů, třeba i kosmetikou nebo potravinovými doplňky, rozhodně má smysl i u muže, kterému vlasy už řídnou. Přinejmenším řídnutí vlasů oddálíme. U ženy můžeme oddálit nejen řídnutí, ale třeba i šedivění.

„Ve srovnání s jinými státy u nás ještě šediny moc nosit neumíme,“ říká Jana Burdová a zdůrazňuje: „Šedivé vlasy ale musí být perfektně ostříhané. Umět nosit šediny je také otázkou sebevědomí. Pokud jsem v pohodě, nebudou mi šediny připadat nepatřičné. Vypovídají nejen o věku, ale i o zkušenostech, moudrosti, životní etapě. Jde o to, že když zvládneme sami sebe, zvládneme i šediny, dáváme tím najevo, že umíme stárnout.“

Z rozhovoru Evy Bucharové s Janou Burdovou se také například dozvíte, jaké signály vysílají svým účesem obarvené blondýny, jak ošetřovat vlasy před barvením, co dělat s příliš mastnými vlasy nebo k čemu je dobrý ionizační fén. Pohodu u poslechu vám přeje Český rozhlas Sever.

Spustit audio