Biopotraviny se běžnou součástí našeho jídelníčku zřejmě jen tak nestanou

21. únor 2012

Ekologické zemědělství nám sice nabízí možnost šetrného hospodaření, ale samotní producenti biopotravin nemají zrovna na růžích ustláno. Pořád svádějí boj o přízeň konzumentů.

Spotřebitelé totiž stále upřednostňují cenu před kvalitou. Proč je cena biomasa vyšší? „V první řadě je ten rozdíl v samotném systému chovu. V létě jsou všechna zvířata na pastvě po celou dobu pastevecké sezóny. V zimě mají k dispozici stále s výběhem a rozdíl je i v krmení – všechny složky krmení musí mít biocertifikát...“ říká Anton Herman, ředitel společností Zemspol a Biopotraviny.

Jaká plemena se pro biomaso chovají a jak se liší biochov od normálního chovu, to zjišťoval náš redaktor Josef Suk.

autor: Josef Suk
Spustit audio