Skiareály v Ústeckém kraji lákají lyžaře na sváteční lyžování

25. prosinec 2012

Teploty se sice pohybují nad nulou, ale provozovatelé skiareálů tvrdí, že oblevu přežijí. I dnes (25.12.) můžete jet lyžovat. V Krušných horách se otevřou všechny velké sjezdovky.

Na sjezdovkách v Krušných horách v Ústeckém kraji většinou leží kolem 40 centimetrů především umělého sněhu. Je sice mokrý, ale podmínky k lyžování jsou dobré. V neděli a v pondělí byly vleky většinou volné. Dnes (25.12.) otevřela většina skiareálů až v 9 hodin.

Dnes také přibyl Český Jiřetín, kde měli o Štědrém dnu zavřeno celý den. A Jedlová, kde se v pondělí také nejezdilo, svah se připravoval pro dnešní zájemce. A zbytečně byste dneska jezdili do Krupky. Tam znovu zahájí lyžování až ve středu. Provoz ale kvůli dešti a nedostatku sněhu ukončili na Měděnci.

Teploty se i dnes pohybují nad nulou. Sníh bude tedy většinou mokrý, místy může být i zledovatělý. Provozovatelé akiareálů přesto věří, že zájemce o lyžování počasí neodradí. Na Klínovec, kam také míří řada lyžařů z Ústeckého kraje, od dnešního dne dokonce začne jezdit skibus, z Ústeckého kraje z obcí Háje a Loučné.

autor: ces
Spustit audio