Česká televize točí na Ústecku nový seriál. Diváci v něm uvidí i budovu Českého rozhlasu Sever

13. duben 2015

Karlovy Vary, Mariánské lázně, lázně Kyselka nebo zámek Lešná na Zlínsku. To jsou jen některá z míst, kde vzniká nový seriál České televize Já, Mattoni. Hlavním motivem je život prodejce vody Heinricha von Mattoniho. Ústečané budou moci v novém seriálu spatřit vedle známých hereckých tváří také velkobřezenecký zámek nebo budovu ústeckého Českého rozhlasu Sever.

„Kopírujeme to, co se skutečně Heinrichu Mattonimu stalo. Zabýváme se životem Mattoniho a trochu si u toho i vymýšlíme, vysvětluje režisér seriálu Já, Mattoni, Marek Najbrt. Jedním z herců, kteří samotného prodejce vody ztvárňují, je David Švehlík, coby Heinrich Mattoni ve středním věku.

„Je to postava z 19. století, obchodník se svým bouřlivým osobním životem, víc než náročná je bohatá ta postava a to je krásný. Tady se nám točí moc hezky, mě se tady líbilo a je to tady opravdu příjemné," popisuje natáčení herec.

Pouze na velkobřezenském zámku filmový štáb na Ústecku natáčení nekončí. Jedním z míst, které se podobají budovám v Kyselce na Karlovarsku, místu, kde Mattoni žil, bude i ústecký rozhlas.

„Nakonec jsme po dlouhém hledání našli Wolfrumovu vilu, kde sídlí rozhlas, kde budeme točit exteriérové obrazy u Mattoniho vily,“ dodává režisér Marek Najbrt. Nový seriál Já Mattoni uvidí diváci pravděpodobně na podzim příštího roku.

autor: bach
Spustit audio