Po třech letech z centra Teplic zmizí ruina zimního stadionu - demolice začala

19. listopad 2015

Po třech letech půjdou v centru Teplic k zemi zbytky zimního stadionu. Demolici v roce 2012 nedokončila slovenská firma psaná na zadluženého bezdomovce. Ruiny v dražbě koupila místní společnost JTH a pozemek pak získala od původního majitele. Dnes (19.11.) začali dělníci bourat zbývající trosky.

Stroje už se zakously do železobetonových zbytků zimního stadionu. Jak dlouho budou obyvatelé okolních domů poslouchat zvuky demolice?

„Hlavní demolice by měla probíhat do konce prosince, to bude největší hluk. Od ledna už bude probíhat pouze drcení toho materiálu, aby se mohl do budoucna použít pro novou stavbu. Bude z něj separován veškerý odpad a zůstane čistá betonová suť. Bude tam jen železo, které vypadne z těch betonových prvků, co bylo zabetonováno,“ prozradil Jaroslav Stich z firmy JTH.

Do konce ledna by mělo být vše hotovo a do dvou let by na tomto místě mělo stát něco nového. Co konkrétně, to nechtěl majitel firmy JTH Jaroslav Třešňák prozradit.

„Mám něco připravené, ale dokud to není podepsané... Nezlobte se, ono se vždycky něco objeví v novinách, pak přijde konkurence, nebo to něco zhatí. Až bude podepsaná smlouva, uděláme tiskovou zprávu a začneme stavět.“

Podle ÚP je tu území pro sportování, rekreaci. Bude to něco v tomhle duchu?

„My chceme spojit rekreaci a komerční, protože sportoviště nevydělají. Já nejsem město, takže když do něčeho peníze dám, tak nemusím dostat vše zpátky 100%, ale chci dostat peníze zpět. Je to prakticky centrum města, kdokoli sem pojede, je tu hlavní přivaděč, byla to ostudateplic. Tak jsem se do toho vložil a jsem rád, že jsme začali,“ konstatuje Třešňák.

Zimní stadion v Teplicích - demolice

Město plánuje postavit menší zimní stadion vedle nedaleké sportovní haly

Zimní stadion nikdy městu nepatřil. Zastupitelé odmítli koupit pozemek pod ruinami za 25 milionů. Ještě předtím odmítli od původního vlastníka koupit samotný stadion.

„Nabídka na zimní stadion byla za 100 milionů korun. Uznáte sama, že stadion, který byl v havarijním stavu vykupovat za 100 milionů, to se jdu rovnou udat na policii,“ řekl s nadsázkou náměstek primátora Hynek Hanza z ODS.

Právě nanejvýš za 100 milionů chce město postavit zimní stadion, i když menší, vedle sportovní haly, která je opodál.

„Jsme ve stavu dokončování projektové dokumentace. Následují administrativní záležitosti typu povolování apod. Doufám, že v druhé polovině příštího roku takzvaně kopneme a zahájíme stavbu,“ dodává Hynek Hanza.

Nový zimní stadion by tak mohl stát v roce 2018.

autor: hau
Spustit audio