Kadaň a Klášterec nad Ohří objednaly autobusový spoj pro lyžaře na Boží Dar

6. prosinec 2015

Počínaje prvním svátkem vánočním začne fungovat zimní rekreační doprava z Kadaně a Klášterce nad Ohří do Krušných hor. Lyžaři se tak v případě příznivých sněhových podmínek každý víkend a státní svátek dostanou v ranních hodinách na Klínovec a Boží Dar a odpoledne zpět, a to až do konce března.

O jarních prázdninách navíc bude doprava zajištěna i ve všedních dnech. Z Kadaně bude autobus vyjíždět v 8:15, na kláštereckém autobusovém nádraží bude v 8:40. Skibusem se dostanou cestující až z Chomutova nebo Jirkova na Měděnec, Loučnou, Klínovec,Boží Dar, Fichtelberg a Kurort, Oberwiesenth.

Rošíření linek, po kterých jezdil v minulých letech skibus, se chystá také v Jizerkách. Autobusy, které budou brát lyžaře s jejich vybavením, projedou celý horský Špičák přes Tanvald a Desnou a okolní obce.

Na zimní sezónu posiluje také aubotusová linka z Ústí nad Labem do lyžařského areálu Telnice. A po celém kraji budou lyžařům sloužit i další autobusy - například z Vejprt. Mimořádné lyžařské vlaky pojedou také na Moldavu.

Podrobnosti i jízdní řády najdete na portálu www.dopravauk.cz

autor: Jan Beneš
Spustit audio