Výluka mezi Bad Schandau a Sebnitz končí. Vlaky mají opět volnou trať Děčín ‒ Rumburk

2. srpen 2016

Vlaky mezi saským Bad Schandau a Sebnitz se od úterní 23. hodiny opět rozjedou. Provoz linky U 28 z Děčína do Bad Schandau, přes Sebnitz do Rumburku přerušil před několika týdny sesuv.

Linka U 28 začíná v Děčíně, vede přes Německo a dál do Dolní Poustevny a Rumburku. Ke konci června se ale na trať mezi saským Bad Schandau a Sebnitz navalila po deštích hlína a kamení. Vlaky tak na trať nemohly celých pět týdnů. Jezdily jen mezi Děčínem do Bad Schandau, mezi německými městy jezdili lidé náhradními autobusy.

Mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský potvrdil, že k úplnému obnovení provozu na trati dojde 2. Srpna ve 23 hodin.

Tato linka je pro české cestující důležitá, protože jim výrazně zkracuje cestu. Například když jedou z Dolní Poustevny do Děčína, ušetří polovinu času ‒ původně trvala tato cesta 133 minut, teď ji lidé, díky této vlakové lince přes Německo, zvládnou za 65 minut.

Tato linka funguje dva roky, slavnostně zahájila provoz 5. července 2014 mezi stanicemi Děčín, Dolní Žleb, Bad Schandau, Sebnitz, Dolní Poustevna, Mikulášovice a Rumburk. Dopravcem na této lince jsou společně České dráhy s německými DB Regio. Pro cestující jedoucí z Čech tady platí tarif právě Českých drah.

autor: dap
Spustit audio