Dálnice D7 z Prahy do Chomutova bude mít do dvou let další úsek. Hotová by měla být v roce 2023

19. září 2016

Dálnice D7 z Prahy do Chomutova bude mít do dvou let hotový další úsek. Silničáři dnes (19. 9.) slavnostně zahájili výstavbu téměř čtyřkilometrové části mezi Bitozevsí a Postoloprty na Lounsku. Stavba vyjde na víc než 450 milionů korun. Kompletně hotový by měl být hlavní tah z Prahy na Chomutov do sedmi let.

„Je to jen jeden kousek skládačky dálnice, který by podle strategického plánu vlády měla být hotova v roce 2023. Děláme všechno pro to, abychom termín dodrželi,“ Konstatuje mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Po dokončení zhruba 4kilometrového úseku mezi Bitozevsí a Postoloprty přijdou na řadu další tři úseky, které by měly být hotovy do konce roku 2018. Jejich výstavba přijde zhruba na 4 miliardy korun.

„Jde o Panenský Týnec, Chlumčany a Louny. Všude jde o zkapacitnění, to znamená, že se silnice na těchto místech rozroste o další pruhy,“ vysvětluje Lucie Bartáková ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Po co nejrychlejší dostavbě D7 volají nejen starostové z okolních měst a obcí, ale také firmy z nedaleké průmyslové zóny Triangle.

autor: bach
Spustit audio