Policisté zadrželi čtyřčlenný gang recidivistů z Mostu. Vařili a prodávali pervitin ve velkém

20. říjen 2016

Čtyřčlenný gang vařil pervitin v Mostě a v areálu bývalého uprchlického tábora v Červeném Újezdě na Teplicku. Kriminalisté muže obvinili, jsou ve vazbě a hrozí jim až desetileté vězení. Jeden ze členů skupiny se podle vyšetřovatelů podílel i na vydírání a loupeži. Za hlavní organizátory označují policisté muže ve věku 43 a 44 let. Právě oni z Polska dováželi léky s dvojnásobným obsahem pseudoefedrinu, než jaké se dají sehnat u nás. Akce na jejich odhalení dostala název podle legendární americké věznice ‒ Alcatraz.

„Přijeli do Mostu, léky rozemleli (oni tomu říkali, že jdou mlít kafe) a následně jezdili do areálu v Červeném Újezdě, do bývalého utečeneckého tábora, kde v nočních hodinách probíhala vlastní výroba. Cestou je doprovázel další dva muži, kteří jim pravděpodobně dělali servis a starali se o to, aby je nikdo nerušil,“ popsal princip fungování skupiny šéf mosteckého toxi týmu Petr Hasenöhrl.

Možnou roli majitele areálu i hlídače policisté ještě vyšetřují. Policisté skupinu sledovali od srpna. Poté, co v září němečtí policisté zabavili dodávku léků, se jeden z obviněných rozhodl drogu vařit v Mostě. Přitom podle Hasenhörla byl pro jejich kriminální činnost areál v Červeném Újezdu ideální.

„Byl tam velký problém, jak ten objekt sledovat. Je tam několik příjezdových a odjezdových tras a celý areál je zdevastovaný. Byl proveden monitoring cesty na Červený Újezd i zpět, a při cestě zpět je zadržela zásahová jednotka. Zkouška na metamfetamin byla pozitivní,“ doplnil Hasenhörl.

Jeden z nich, 52letý muž, navíc čelí obvinění i z loupeže a vydírání. Spolu s dalšími dvěma muži a ženou měli okrást mladého muže, kterého s nožem na krku navíc donutili písemně uznat více než půlmilionový dluh.

autor: hau
Spustit audio