Lyžařská sezóna v Ústeckém kraji pomalu začíná ‒ o víkendu se otevřou některé dětské vleky

9. prosinec 2016

Jen pozvolna se rozjíždí zimní lyžařská sezona v Ústeckém kraji. O víkendu se bude lyžovat v areálu Zadní Telnice na Ústecku, krátký vlek se v pátek večer rozjede v centru Alšovka nad Chomutovem. Provozovatelé zasněžují na Klínech na Mostecku a na dalších místech Krušných hor.

Na Telnici leží zhruba 30 až 50 centimetrů technického sněhu. Podle informace z webu provozovatele budou v sobotu a neděli jezdit vleky Meva a Kašpárek. Oba jsou určeny hlavně začátečníkům.

Ve ski-centru Klíny na Mostecku zimní sezonu zahájí 16. prosince, v provozu tam bude vlek poma a lyžařská škola. Nyní v areálu intenzivně zasněžují.

Areál Alšovka v Krušných horách zahájí provoz v pátek, a to nočním lyžováním s novým osvětlením na sjezdovce číslo jedna. Vlek se spustí v 17:30.

„Budeme pokračovat v denním provozu od 9:00 do 16:00. Noční lyžování budeme jezdit jako obvykle ve středu, pátek a sobotu. Pokračujeme v zasněžování sjezdovky číslo dvě tak, abychom mohli co nejdřív začít jezdit i na velkém vleku,“ informují provozovatelé na webových stránkách.

Nově bude v areálu půjčovna vybavení, která bude otevřena prozatím o víkendech, svátcích a prázdninách.

Vyjet mohou Severočeši také za hranice. Lyžovat se už začalo v německém Altenbergu, který leží zhruba 25 kilometrů od Teplic. V areálu je dvacet centimetrů sněhu a provoz vleků je od 10:00 do 18:00.

Intenzivně zasněžují sjezdovky i provozovatelé dalších středisek. Práci by jim mohlo pokazit víkendové počasí, při kterém mají podle předpovědi meteorologů teploty v Ústeckém kraji stoupnout až k 10 ̊C.

zdroj: ČTK
Spustit audio