V Ústí nad Labem jsou nově k dispozici sdílené kanceláře. Zdarma

18. leden 2017

První sdílené kanceláře můžou od 18. ledna využívat lidé v Ústí nad Labem. Otevírá je Inovační centrum Ústeckého kraje v Klíšské ulici, nedaleko vysokoškolského kampusu.

Sdílené kanceláře jsou určené pro setkávání lidí s různými nápady a různého zaměření, kteří by se mohli navzájem inspirovat. To je hlavní důvod, proč Inovační centrum sdílené kanceláře nabízí.

„Jsou jak pro týmy, kterým už pomáháme, tak i pro další týmy lidí nebo pro ty, kteří jsou na volné noze a projeví zájem, že chtějí poznat další zajímavé lidi. Máme pro ně připravený smysluplný obsah, mohou tu získávat cenné rady od zkušenějších podnikatelů,“ vysvětluje princip fungování sdílených kanceláří ředitel Inovačního centra Tomáš Siviček.

Sdílená kancelář v Ústí nad Labem

„Normálně tady pracujeme. Jinak se scházíme online, ale tady to je lepší. Člověk tu dodržuje nějaký řád, takže když se naplánuje práce od 16 do 20 hodin, tak opravdu pracujeme a nepovídáme si o přátelských věcech. Vysloveně se sem chodí pracovat. Navíc je to zajímavé i tím, že jsme tu viděli i jiné projekty ‒ můžeme se tu potkávat a učit se od jiných nové věci,“ pochvaluje si Tomáš Hart, jeden z prvních lidí, kteří sdílenou dílnu využívají.

Kromě kancelářských prostor mohou lidé využít také wifi připojení a kávu zdarma. Součástí sdílených kanceláří je i relaxační prostor.

Sdílené kanceláře jsou otevřené každý všední den od 9 do 17 hodin. Za pobyt v nich lidé nic neplatí. Protože je ale o ně od začátku poměrně velký zájem, je dobré si s předstihem rezervovat konkrétní čas.

autor: hau
Spustit audio