Teplický podnikatel chce místo bývalého zimního stadionu postavit obchodní a lanové centrum

8. březen 2017

Developer Jaroslav Třešňák chce v Teplicích místo bývalého zimního stadionu postavit obchodní centrum. Pozemek, na kterém má budova vyrůst, je podle městského plánu určený pro sportoviště. Podle teplického magistrátu s tím ale plánovaná stavba není v rozporu. Na její střeše totiž bude lanové centrum. Dá se proto očekávat, že podobně jako jiné Třešňákovy plány, i tento záměr vzbudí mezi Tepličany velkou diskuzi.

Firma JTH zveřejnila svůj záměr v informačním systému EIA pro posouzení vlivu na životní prostředí. Na místě bývalého stadionu chce postavit obchod s potravinami a dalšími obchůdky, který by měl zabírat zhruba půl hektaru – tedy plochu, jakou má přibližně fotbalové hřiště. V patře budovy by mělo být technické zázemí a na střeše lanový park na ploše cca 3200 m² se samostatným přístupem. Chybět nebude ani parkoviště pro víc než 200 aut.

Záměr počítá se zvýšením hluku, zejména kvůli zvýšené dopravě. Podle studie, přiložené k záměru, by ale měly být všechny hodnoty v normě. Developer by chtěl se stavbou začít už na podzim tohoto roku, dostavěno by mohlo být už příští rok.

Pozemek, na kterém by mělo stát obchodní a lanové centrum

Už na podzim roku 2015, kdy firma začala demolovat zbytky zimního stadionu, bylo jasné, že pozemek je určen pro sport a rekreaci. Díky lanovému parku na střeše obchodního centra vydal odbor územního plánování a stavebního řádu podle jeho vedoucí Lenky Mirgové stanovisko, že tento plán není v rozporu s územním plánem.

Zároveň ale upozornila, že záměr po tomto tzv. zjišťovacím řízení bude nutné zpřesňovat a podrobněji zkoumat pro účely vydání územního rozhodnutí i stavebního povolení. Investor také bude možná muset doplnit nějaké další studie a opatření.

Podrobnosti k plánu najdou lidé v informačním systému EIA. Připomínky ke stavbě mohou lidé i úřady dávat do 27. března.

Pozemek, na kterém by mělo stát obchodní a lanové centrum
autor: hau
Spustit audio