Nepřetržité výluky na železnici komplikují cestování vlakem na Děčínsku

6. červen 2011

Cestování po železnici z Děčína na Šluknovsko se od pondělí 6. června na nějakou dobu zkomplikuje. Začíná tam totiž nepřetržitá výluka a přepravu cestujících budou místo vlaků zajišťovat autobusy.

Úplné uzavření železnice pro veškerý vlakový provoz se týká úseku Děčín - východní nádraží - Benešov nad Ploučnicí - Česká Kamenice - Rumburk. Výluka platí od 6. června od desáté hodiny dopolední a potrvá do sobotního odpoledne 11. června.

Omezení provozu na železnici jsou dopady a důsledky loňské červnové a srpnové povodně. Velká voda v regionu tehdy nejvíce poškodila trať mezi Českou Kamenicí a Jedlovou.

Správa železniční dopravní cesty se do obnovy zničených úseků chtěla pustit už loni na podzim, ale pak situace ještě více zkomplikovaly přívalové deště na konci září. Zahájení oprav v pozdním podzimu už nebylo možné a obnova poničené železnice začala až letos na jaře.

Náročnost oprav dokumentují i celkové náklady prací, které se v konečném součtu budou blížit k částce sto milionů korun.

Na pasažéry ve vlacích na Děčínsku čekají další komplikace. Konkrétně mezi Českou Kamenicí a Mlýny od 12. do 30. června.

Veškeré potřebné informace najdou cestující v místech zastávek náhradní autobusové přepravy.

autor: Josef Suk
Spustit audio