Dopravní podnik v Ústí nad Labem zvyšuje od prosince jízdné za MHD

14. září 2011

Z patnácti na osmnáct korun se zvýší základní jízdné v Ústí nad Labem. Rozhodlo o tom 13. září představenstvo Dopravního podniku a jeho vedení dnes (14.9.) zveřejnilo i další podrobnosti.

„Ty důvody pro zdražení jízdného jsou v podstatě tři – jednak je to nárůst cen, kdy za poslední obdobá významným způsobem rostou ceny našich vstupů – především elektrické energie a motorové nafty. Dalším důvodem je to předpokládané zvýšení daně z přidané hodnoty. Tím nejvýznamnějším důvodem je potřeba naší společnosti získat finanční zdroje na obnovu vozového parku.“ vysvětluje ředitel Dopravního podniku města Ústí nad Labem Tomáš Kraus.

„Základní jízdné se zvýší o dvacet procent – tedy na osmnáct korun. Zároveň se prodlužuje časová platnost té jízdenky ze stávajících třiceti minut na čtyřicet pět. Zvýšení cen dopadá i do časového jízdného – občanský třicetidenní časový kupón se zvyšuje ze čtyři sta deseti korun na pět set třicet pět korun. K nejvyššímu navýšení dochází u žákovského jízdného – ze sto dvaceti korun na dvě stě.“ dodává Kraus.

Změny budou platit už od prosince, zároveň přibude i jedna linka do Krupky.

autor: ces
Spustit audio