Americká firma Yankee Candle na Mostecku zaměstná až 400 lidí, ročně chce vyrobit 50 milionů svíček

Slavná americká značka aromatických svíček Yankee Candle v úterý na Mostecku zahájila výrobu. Regionu s tradičně vysokou nezaměstnaností by to mohlo značně pomoci. Práci by díky koncernu v budoucnu mohly mít stovky lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mostecko

Mostecko | Foto: Tomáš Adamec

Konkrétně 396 pracovních pozic by během tří let mohl na Mostecku vytvořit americký výrobce vonných svíček Yankee Candle. V úterý zahájil s první stovkou pracovníků zkušební výrobu v Havrani u Mostu, kde společnost postavila svůj první závod mimo Spojené státy.

Američané investovali do výroby na Mostecku 50 milionů dolarů, tedy jeden a čtvrt miliardy korun. Podle personální ředitelky Yankee Candle Martiny Šebestové má z deseti budoucích výrobních linek ročně sjíždět až 50 milionů svíček.

„Máme dvě výrobní linky, které jsou připraveny k tomu zahájit výrobu začátkem roku 2017. Také máme nabráno už 100 zaměstnanců a dalších 150 lidí, kteří už mají podepsány kontrakty k tomu, aby nastoupili během ledna, února a března,“ dodala Šebestová.

Jan Beneš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme