Až třicet lidí najde práci v nové opravárenské hale v Děčíně

19. říjen 2017

Třicet lidí najde práci v novém opravárenském provozu v Děčíně. Moderní halu na opravu železničních vagónů dnes (19. 10.) představila firma Ryko. Uplatnění tam najdou třeba svářeči nebo písmomalíři. Nový opravárenský prostor umožní zrychlit práci. Opravovat se tam může najednou několik nákladních vagonů.

Do nové haly firma hledá hlavně zájemce z řad dělnických profesí. „Sháníme zámečníky, svářeče, lidi do lakovny, lidi na opravy dvojkolí i na provádění tlakových zkoušek,“ vypočítává statutární ředitel firmy Martin Vošta.

Opravárenská firma Ryko poskytuje servis železničních vagonů nejen z celé Evropy. „Opravujeme vagony od Švédska po Polsko, od Maďarska po Francii. Měli jsme tu v loňském roce zuajímavý projekt, kdy jsme kompletovali soupravu vagónů, která pak odjížděla na stavbu trati mezi Mekkou a Medinou,“ dodává Vošta.

Nová technologická hala na Dělnické ulici stála víc než 60 milionů korun a nebylo ji lehké postavit – stavebníci si museli poradit s jílovitým podložím. Řemeslníci tu mohou pracovat na 12 vagonech zároveň.

Práci v nové opravárenské hale najde až 30 lidí
autor: dap
Spustit audio