Budu věřit, že Dernerová splní vše, co slíbila, reaguje na porážku Šlégr

Už v prvním kole výrazně ztrácel a ve druhém kole senátních voleb jeho ztráta ještě narostla. Jiří Šlégr kandidující za ČSSD prohrál souboj s obhájkyní senátorského postu s Alenou Dernerovou nominovanou hnutím Severočeši.cz o 40 %, tedy o 4 tisíce hlasů. Už postup do druhého kola v rozhovoru pro Zpravodajský web ČRo považuje za úspěch a hodlá se dál věnovat práci pro hokejový klub z Litvínova.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Šlégr, bývalý hokejista a poslanec za ČSSD

Jiří Šlégr, bývalý hokejista a poslanec za ČSSD | Foto: zdroj: ČT24

„Jako sportovec musím přijmout porážku. Jeden z nás měl vyhrát a vyhrála paní doktorka Dernerová. Já jí chci pogratulovat. Je to pro ni úspěch obhájit mandát po 6letém volebním období. Budu věřit, že splní všechno, co jsme si v debatách říkali, že je schopná pro občany udělat,“ uznal kandidát ČSSD Jiří Šlégr v rozhovoru pro Zpravodajský web Českého rozhlasu výraznou porážku. Získal vůbec nejméně hlasů ze všech kandidátů ve druhém kole.

Výrazně jste prohrál už v prvním kole, dalo se to během týdne nějak zvrátit?

Myslím, že 20procentní rozdíl je velká ztráta, nicméně jsem se o to pokusil. Obešel jsem spoustu lidí a snažil se je oslovit. Bohužel to nevyšlo, tak to je.

Když jste odcházel z Poslanecké sněmovny, prohlašoval jste, že politika je špína. Teď jste se pokusil vrátit. Je v tomhle Senát lepší?

Odcházel jsem v období, kdy byl u moci pravicová vláda Petra Nečase a vůbec se mi nelíbily kroky, které dělala vůči občanům. Bylo tam několik korupčních kauz a s tím jsem se nechtěl ztotožňovat.

ONLINE: Úspěch lidovců, ze Senátu zmizí Škromach, propadl také ministr Mládek

Číst článek

Teď přišla nabídka kandidatury na post senátora, Senát považuji za důležitý kontrolní orgán. Myslím, že je potřeba. Jen to nedopadlo.

Co myslíte, že vám mohlo uškodit?

Považuji za úspěch, že jsem se mezi kandidáty dostat do druhého kola. To, že jsem neporazil paní doktorku Dernerovou... Její osobnost je u nás na severu Čech velice populární a nebylo lehké ji porazit. Nevím, proč se občané takhle rozhodli, nevidím do nich. Ale je to jejich svobodné rozhodnutí a já ho akceptuji.

A co vaše další kroky? Budou se směřovat zpět ke sportu?

Myslím, že v Litvínově bych byl, i kdybych se stal senátorem. Nikdy jsem neříkal, že bych odešel z prostředí hokeje, potažmo litvínovského hokeje. To bych nikdy neučinil. Litvínov miluju, mám k němu obrovskou srdcovou vazbu a zůstanu tam i nadále.

 

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme