Cestující se už nemohou dočkat nového nádraží v Litoměřicích

6. červenec 2015

Kdy už budeme jezdit z nového autobusového nádraží – na to se ptají obyvatelé Litoměřic nebo ti, kteří do města autobusy jezdí. Odjíždějí totiž z rozkopaného nádraží. Cestující proto netrpělivě sledují, jak mizí původní nástupiště a rostou nová.

Stavba nového autobusového nádraží v Litoměřicích je zatím ve své polovině. Stavbaři začali pracovat v únoru a podle plánu mají být hotoví do konce září.

„Už to bylo hrozné,“ komentují manželé Hájkovi původní autobusové stanoviště, ze kterého teď už moc nezbývá. Jaroslav Hájek dodává, že je někdy z roku 1958. Takže se na nové nástupiště těší. Jen jako senioři měli na začátku problém najít místo, odkud jim jezdí ten jejich autobus - do Třeboutic.

Autobusové nádraží Litoměřice - přestavba

Stavbaři pracují na devíti nových zastávkách pro meziměstské spoje a jedné pro městskou dopravu. Podle místostarosty Pavla Grunda z ČSSD zároveň dodělávají dlažbu a ocelový přístřešek nádraží a staví veřejné toalety. „V prostoru provizorního nádraží vznikne parkoviště,“ říká Pavel Grunda. Zatím všechno běží, tak jak bylo naplánováno. Nádraží by tak mělo cestujícím po kolaudaci začít sloužit od října.

Nové autobusové nádraží bude stát celkem více než padesát šest milionů korun, z toho padesát milionů bude tvořit evropská dotace.


Spustit audio