Chabařovice mají před sebou opravu kanalizace a vodovodu za 17 milionů korun

20. červenec 2016

Až do konce listopadu musí lidé v části Chabařovic na Ústecku počítat s dopravním omezením. Vodohospodáři totiž nechají za 17 milionů korun opravit ve čtyřech ulicích kanalizaci a vodovod. Město chce následně potáhnout ulice novým asfaltem. Některým lidem se nelíbí hrozící problémy s vjezdem k jejich domům.

„Mohli to udělat dřív, když se kopal plyn. To byla rozkopaná celá silnice,“ říká jeden z obyvatel chabařovické ulice Za Stadionem, který si nepřál zveřejnit jméno.

Jeho soused Josef Hnyk má na opravy kanalizace, vodovodu a následně nový asfalt jiný názor: „Vítáme to, to je jasné. A jestli to půjde podle harmonogramu práce, který nám dali v těch papírech, tak by to problém neměl být, protože podle všeho budou vždy dělat jen 10 metrů a ještě ten den to zprovozní.“

Podle starosty Chabařovic Josefa Kusebaucha z SNK ED nechá město opravit, po rekonstrukci kanalizace a vodovodu, čtyři ulice. „Budou to ulice Na Konečné, U Stadionu, Řezáčova a Přestanovská,“ doplňuje starosta.

Nově vydlážděný park T. G. Masaryka v Chabařovicích

Práce na novém asfaltu ve čtyřech ulicích vyjdou na víc než 1,5 milionu korun. Ani městu se ale nevyhnuly problémy při opravách. Stavbaři totiž rozkopou nově vydlážděný park T. G. Masaryka.

„V tu dobu se ještě nic neplánovalo, takže jsme začali s rekonstrukcí. Dělali jsme tu centrální chodník z dlažebních kostek, a vzápětí se objevila zpráva, že dojde k rekonstrukci kanalizace. Předtím nás to stálo asi půl milionu korun,“ doplňuje Kusebauch.

Práce na opravách ve čtyřech ulicích jsou v Chabařovicích naplánované do konce listopadu. Lidé tak musí počítat s dopravními komplikacemi.

autor: bach
Spustit audio