Čtvrtfinále končí. Chomutov vyřadil favorita, dál jde také loňský mistr z Liberce

První kolo play-off hokejové extraligy je u konce. Třinec nestačil na Chomutov a po porážce 3:5 překvapivě končí už ve čtvrtfinále. Do semifinále prošel také loňský mistr z Liberce. Severočechům se podařilo zvítězit na ledě Plzně a v další fázi vyzvou právě přemožitele Ocelářů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Chomutova slaví postup do semifinále play-off

Hokejisté Chomutova slaví postup do semifinále play-off | Zdroj: ČTK

Třinec přitom začal boj proti svému konci v sérii úspěšně. Na Chomutovu byla v první třetině přeci jen vidět trochu únava z těžkého rozpisu a po dvaceti minutách Severočeši prohrávali o dvě branky.

Jenže v přestávce svěřenci Vladimíra Růžičky zmobilizovali síly. Výrazně jim navíc pomohla hra s nestandardním počtem hráčů na ledě. Zatímco v první třetině Skokan využil přesilovku, v prostřední části se prosadil také v oslabení.

Zřejmě klíčový moment ovšem nastal v polovině utkání. Tomáš Netík neproměnil sólový únik a místo vedení o tři góly z toho bylo drama. Domácí totiž prakticky z protiútoku Mrázkem snížili.

Do poslední dvacetiminutovky šly celky za nerozhodného stavu. Vítězný gól padl hned z kraje třetiny. Michal Poletín využil přesilovou hru, ve které se Piráti prosadili v šestém duelu celkem třikrát. Lacovu branku hosté ostřelovali marně. Minutu a čtvrt před koncem pak pečetil vítězství a zároveň postup Severočechů obránce Rutta.

Poprvé v historii se tak Chomutovští dostali skrze brány čtvrtfinále nejvyšší hokejové soutěže. Naopak Třinec podruhé za sebou neprošel mezi nejlepší čtyři celky.

Nečekané domácí zaváhání napravil na ledě Plzně Liberec. Bílí Tygři se dlouho přetahovali se Západočechy o vedení, ale dvěma rychlými zásahy v polovině utkání se dostali poprvé do vedení.

To už navíc nepustili. Naopak hned v úvodu posledních dvaceti minut odskočili díky Vantuchovi o dvě branky. Hosté poté poměrně s klidem bránili, ale ve dvě minuty před koncem dvakrát netrefili prázdnou klec a poté málem litovali.

Ve hře bez brankáře totiž Jakub Lev střelu od modré procedil kotouč přes brankáře Lašáka. Druhé riziko ale Škodovce už nevyšlo. Loňský mistr těsný náskok udržel a stále tak živí naději na obhajobu titulu, zatímco pro Plzeň sezona končí.

Barážovou trojici doplní Jihlava

Až sedmý zápas musel rozhodnout o posledním postupujícím do baráže. Podobně jako před rokem se do prolínací soutěže dostali hokejisté jihlavské Dukly, kteří tak doplní České Budějovice, Karlovy Vary a Pardubice. V posledním prvoligovém utkání sezony totiž porazili v domácím prostředí Kladno 1:0.

Semifinále play-off hokejové extraligyHradec Králové - Brno (začíná 29.3.)Liberec - Chomutov (začíná 31.3.)

Hosté měli ve všech třetinách lepší nástup, ale podruhé v sérii se jim nepodařilo vstřelit ani jeden gól. Symbolicky tak celou sérii uzavřel výsledek, který byl k vidění také v prvním měření sil. Šťastným střelcem se ve dvanácté minutě stal při vlastním oslabení Richard Diviš, mimochodem kladenský odchovanec.

Čtvrtfinále hokejové extraligy – 6. zápasy: Piráti Chomutov – HC Oceláři Třinec 5:3 (1:3, 2:0, 2:0) Branky a nahrávky: 12. Skokan (V. Růžička, Kämpf), 29. Mrázek (Raška), 40. Skokan, 44. Poletín (Flemming), 59. Rutta (Koblasa, Kämpf) – 10. Petružálek (Netík, Kreps), 17. Rákos (Krajíček, Kreps), 17. Adamský (Kane). Rozhodčí: Hradil, Bulanov (Rus.) – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:8, navíc Marosz (Třinec) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5250 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2, postupuje Chomutov.

Chomutov: J. Laco – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Dlapa – Skokan, Huml, Tomica – Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář – Raška, Kämpf, Koblasa – Kaše, Šťovíček, Poletín - Lauko. Trenér: V. Růžička st.Třinec: Hamerlík – Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas, Hrabal, Jank, Adámek, Štebih – Petružálek, Kreps, Rákos – Martin Růžička, Marosz, Dravecký – Netík, Kane, Adamský – Hrňa, Jašek, Cienciala. Trenér: Kýhos.

HC Škoda Plzeň – Bílí Tygři Liberec 4:5 (2:1, 1:3, 1:1) Branky a nahrávky: 11. Čerešňák (T. Svoboda, Kratěna), 20. P. Kadlec (Stach, Kratěna), 26. Preisinger (Schleiss, Kvasnička), 58. Lev (Čerešňák, Preisinger) – 14. A. Dlouhý (Bližňák, Vantuch), 23. Radivojevič (Bližňák, Lakatoš), 31. Ordoš (Pyrochta, Vantuch), 33. Bartovič (Ševc, Bližňák), 42. Vantuch (Jánošík, Vitásek). Rozhodčí: Pešina, Pražák – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 7536 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:4, postupuje Liberec.Plzeň: Machovský – Němeček, P. Kadlec, Kvasnička, Čerešňák, Pulpán, D. Sklenička, Frühauf – T. Svoboda, Kratěna, Indrák – D. Kubalík, Stach, Lev – Martin Procházka, Preisinger, Schleiss – Koreis, Kracík, Hrnka. Trenér: Martin Straka.Liberec: Lašák – Ševc, R. Šimek, Vitásek, Jánošík, Derner, Mojžíš, Pyrochta – L. Krenželok, P. Jelínek, Valský – Radivojevič, Lakatoš, Ordoš – Bartovič, J. Mikyska, J. Stránský – Vantuch, Bližňák, A, Dlouhý. Trenér: Pešán.

Semifinále první hokejové ligy – 7. zápas: HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) Branky a nahrávky: 12. Diviš (Seman). Rozhodčí: Svoboda, Kubičík – Kis, Špringl ml. Vyloučení: 3:3, navíc Cetkovský (Kladno) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 5911. Konečný stav série: 4:3, postupuje Jihlava.

Jihlava: Svoboda – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, Skořepa, Důras – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, Seman, Čachotský – Jergl, Březina, Danišovský. Trenér: Vlk.Kladno: Cikánek – P. Hořava, Drtina, Růžička, Repe, Ptáček, Kehar, Zelingr – Tůma, Burger, Kloz – Redlich, Přikryl, Strnad – Pekr, Machač, Tenkrát – Gratton, Zikmund, Cetkovský - Kubík. Trenér: Patera.

Baráž o účast v extralize 2017/18Prolínací soutěž se hraje na dvanáct kol. Utkají se každý s každým čtyřikrát. Dvakrát doma a dvakrát venku. Baráž začíná v úterý 28. března.Úvodní zápasy:K. Vary - JihlavaPardubice - Č. Budějovice

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme