Čtyřiadvacet hodin na koloběžce v parku. Letošní závod má rekordní účast

11. červen 2017

Až do dnešního poledne parkem na ústeckém sídlišti Severní Terasa projíždějí koloběžkáři. Koná se tam čtyřiadvacetihodinový závod.

Jednadvacátý ročník závodu má rekordní účast. Podle pořadatele Daniela Jareše se na start postavilo 17 týmů. „Pak máme kategorii jednotlivců, kde je 13 týmů, v kategorii dětí je 6 týmů a v kategorii ženy 4 týmy. Čtyřicet koloběžek v závodě jsme ještě neměli,“ těšil se Daniel Jareš v sobotu v poledne, kdy závod odstartoval. Nevyjelo ale všech 40 koloběžek najednou, čtyřiadvacetihodinový závod zahájily týmy dětí a žen.

Startovalo čtyřicet koloběžek, což je nejvíc za jednadvacet ročníků

„Dvanáct let se snažíme o první místo, pokaždé nám o kousíček uniklo. Letos chceme triumfálně vyhrát. Musí to být takový masakr, že ti, kteří by nás chtěli profesionálně dohnat, to rovnou vzdají. Buď budeme triumfálně první, nebo se totálně rozšviháme,“ tvrdil jeden ze závodníků Jiří Anděl z týmů Orange.

Závodníci mají v parku podél chodníků zázemí - stany, látkové přístřešky, kempingové stolky a židle, jídlo, pití. Při závodu si můžou dát pauzu, hlavně jednotlivci mají různé taktiky, třeba jedou tři hodiny a pak odpočívají nebo odpočívají po určitém počtu okruhů.

Zatím nejvíc okruhů najel vítězný tým v roce 2003, a to 455, což je přes 630 kilometrů. Jedno kolo znamená jeden kilometr, 341 metrů a 10 centimetrů.

Startovalo čtyřicet koloběžek, což je nejvíc za jednadvacet ročníků
autor: hau
Spustit audio