Děčínský aquapark ozdobí graffiti 21letého umělce

20. červenec 2017

Děčínský aquapark vsadí na netradiční výzdobu. U jednoho z bazénů návštěvníci už brzy uvidí dílo pouličního umělce ­takzvané graffiti. Vedení plaveckého areálu vyzvalo sprejery, aby jim pomohli s výzdobou nevzhledných stěn u velkého 50metrového bazénu. Soutěž vyhrál 21letý Tomáš Hromádka z Teplic.

„Rozhodli jsme se uspořádat takovou soutěž a vyzveme graffiťáky, aby nám tady na ty zdi udělali nějaké hezké obrázky,“ ukazuje ředitel aquaparku Igor Bayer zatím opravdu nevzhledné, lehce počmárané zdi u zadního velkého venkovního bazénu.

Výzvu na netradiční výzdobu stěn vyvěsil aquapark na sociální sítě a přes ně přišly i návrhy. „Přišly nám tři návrhy, jeden z nich jsme vybrali a teď se budeme domlouvat s autorem na realizaci,“ popisuje Bayer.

Jedinou podmínkou, jak by měla výzdoba u bazénu vypadat, bylo to, že se musí jednat o vodní motiv nebo o něco, co do prostředí plaveckého areálu bude hodit.

Návrhy graffiti, které bude zdobit zídky v aquaparku

Autor nám to poslal přes Facebook. Známe jen jen jeho sprejerské jméno – Tomas Smoke. Doufám, že sám bude spokojený s tím, co tady vytvoří a my taky. Hlavně ale by měli být spokojení návštěvníci, o ty jde.“

„Určitě se mi ten nápad líbil, jsem jeden z těch, co propagují myšlenku „barvou proti šedi“, a ta zeď tam je velmi šedivá,“ vysvětluje Tomas Smoke – 21letý Tomáš Hromádka, který tvoří také pod pseudonymem Tvar a je z Teplic.

„Jó, to bude hezký.“ „Je to zajímavý, je to moderní, nevšední,“ ohodnotily vítězný návrh paní Tatiana a slečna Kamila.

Tomáš Hromádka by se na šedivé stěny u velkého bazénu v aquaparku chtěl vrhnout hned příští týden. Vedení plaveckého areálu mu zaplatí veškeré barvy, které bude k výzdobě potřebovat.

autor: dap
Spustit audio