Do projektu Do práce na kole se v Mostě zapojila čtvrtina magistrátu

12. květen 2016

Čtvrtina zaměstnanců magistrátu v Mostě v květnu vyměnila při cestě do práce auto nebo autobus za jízdní kolo. Zapojili se totiž do projektu Do práce na kole.

O tom, že cestovat do práce na kole nebo pěšky je nejen ekologické, ale taky rychlejší, zjišťuje během května 70 zaměstnanců magistrátu v Mostě. Zapojili se do projektu Do práce na kole, které pořádá sdružení AutoMat. Cílem je motivovat co nejvíce lidí, aby se naučili používat jízdní kolo jako pravidelný dopravní prostředek po městě.

Jednou z těch, kteří se rozhodli se do výzvy Do práce na kole zapojit, je i úřednice mosteckého magistrátu Michaela Nosková.

„Mám to do práce poměrně blízko – jedu tak dva kilometry, to znamená tak 7-8 minut. Pokud bych jela autobusem, musela bych čekat na zastávce, tak by se to protáhlo,“ konstatuje Nosková.

Úřednice magistrátu v Mostě Michaela Nosková před svým domem

Na kolo sedla i úřednice Simona Stehlíková. „Zatím je to dobré, i když normálně každý den jezdím autem. Líbí se mi to a mám ze sebe i dobrý pocit. Na kole jedu do práce 4 kilometry, pěšky je to ještě o kousek kratší, protože chodím jinou trasou.“

Na mosteckém magistrátu jsou pro úředníky k dispozici sprchy, a ani pot tedy nebrání úředníkům ze vzdálenějších míst, aby se k výzvě Do práce na kole také zapojili. Stačí si přivstat, vzít si sebou druhé oblečení a v práci se pak osprchovat a převléct.

V celém Ústeckém kraji se do projektu Do práce na kole zapsalo zhruba 160 lidí. 70 z nich je z mosteckého magistrátu.

autor: Jan Beneš
Spustit audio