Doprava stále komplikuje život lidí ve Vaňově. Po uzavírce Tyršova mostu se provoz o 1/3 zvýšil

10. červenec 2015

Lidé v ústeckém Vaňově, který protíná jedna z objízdných tras nedostavěné dálnice D8, musí každý den snášet velké množství tranzitní dopravy. Ta se ještě zvýšila po uzavření Tyršova mostu v Litoměřicích a to zhruba o třetinu. Místní mají problém silnici přejít a doufají v přítomnost policie, která by mohla provoz hlavně kolem přechodů pro chodce usměrnit.

Eva Bergerová bydlí ve Vaňově u silnice první třídy číslo 30. „Je to hrozný, já jenom čekám, že tady někoho zabijou…“ shrnuje situaci.

Problémový je ve Vaňově i přechod pro chodce. „Já to vidím hlavně ráno, když jedu do práce, tak děti, aby jim neujel autobus, tak přebíhají a kličkují mezi auty,“ popisuje Bergerová.

V létě je navíc velký problém s větráním. „Silnice nám zaplatily nová okna, ale co nám je to platné, když stejně nemůžeme větrat, jediná možná náprava situace je dokončení dálnice D8,“ dodává Bergerová.

Do konce školního roku tady hlídkovali policisté a strážníci. Podle vedoucího ústecké policie Vladimíra Danyluka by se tady měli objevit policisté i strážníci i během prázdnin a zklidnit tak dopravu.

„Budeme tam i vidět proto, aby řidiči věděli, že tam policie je a že se mají víc než je na normální silnici věnovat tomu, že jsou v obytné zóně.“

autor: bach
Spustit audio