Most a Litvínov čekají výrazné změny v MHD. Dopravní podnik omezí přímou linku mezi městy

9. prosinec 2016

Cestující, kteří často využívají přímou tramvajovou linku číslo 3 od nádraží v Mostě do Litvínova, musí od neděle (11. 12.) počítat s tím, že dopravní podnik tuto linku výrazně omezí. Častěji mají sice jezdit ostatní tramvajové linky, cestující ale budou muset na trase mezi oběma městy přestupovat.

Přímá linka č. 3 bude jezdit, ale omezili jsme počet z důvodu průzkumu našeho dopravního úseku, kde byla ta vytíženost v průběhu dne velice nízká. Výhoda pro cestující spočívá v tom, že bude zkrácen interval mezi linkami 1 a 4, které spojují Litvínov a Most, a to z 15 minut na 6 - 9 minut. Nepříjemné pro cestující ale bude, že budou muset přestoupit u bloku 100 na linku č.2,“ vysvětluje ředitel Dopravního podniku Mostu a Litvínova Daniel Dunovský.

Lidé z Litvínova často využívali linku č. 3 v návaznosti na rychlíky Českých drah odjíždějící z Mostu. Omezení na tramvajové lince by ale podle ředitele dopravního podniku Daniela Dunovského problémy přinést nemělo.

Dopravní podnik plánuje i další změny

Kromě už zmiňovaného omezení tramvajové linky č. 3 plánuje dopravní podnik v Mostě i v Litvínově řadu menších změn.

„Změny jsou i v jiných linkách ‒ nejzásadnější je u noční linky, kterou nově označujeme číslem 40. Jde o to, že jsou spoje posunuty o 6 minut. U autobusové MHD máme mírné časové posuny u vybraných spojů, aby navazovali na upravené tramvajové spoje,“ popisuje mluvčí dopravního podniku Jiří Holý.

Kromě jízdních litvínovské a mostecké MHD se od neděle 11. prosince mění i jízdní řády na železnici i u meziměstských autobusů.

autor: Jan Beneš
Spustit audio