Dvouletému nemocnému Jáchymovi přišlo na pomoc přes dvě stě lidí

23. říjen 2016

Super. Nejlepší – ozývalo se z řad fandů, kteří přišli v sobotu (22. 10.) na Střelecký ostrov v Litoměřicích podpořit závodníky charitativního běhu pro nemocného dvouletého Jáchyma Na trať nakonec vyběhlo přes dvě stě lidí. Vybrané peníze za startovné půjdou na léčbu, kterou pojišťovna nehradí.

Celá benefice byla zároveň také oslavou jeho narozenin. „Já jsem úplně nadšená. Minulý rok jsme strávili narozeniny v nemocnici a letos tohle,“ říká maminka malého Jáchyma.

S čím vším se Jáchym potýká? Mikrocefalie, epilepsie, zrakové postižení, těch diagnóz je hodně a jsou vážné. Rehabilitační pobyty, které chce maminka ze získaných peněz zaplatit především, by mohly pomoci.

Kromě běhu připravily členky facebookové skupiny, která se snaží Jáchymovi pomáhat, i malou burzu věcí. „Já myslím, že to všechno pomáhá, hlavně psychicky, aby maminka věděla, že jsem s ní,“ vysvětlila Martina Šindelářová, účastnice akce.

Běh v Litoměřicích pro nemocného Jáchyma

Lidé přišli pomoci Jáchymovi nejen během na Střeleckém ostrově, ale snaží se i dalšími způsoby. „Třeba jedna z lovosických základních škol uspořádala sběr papíru,“ upozornila hlavní organizátorka sobotního běhu Miloslava Ladová.

Běh v Litoměřicích pro nemocného Jáchyma
autor: bach
Spustit audio