Falešní zaměstnanci vodáren nabízejí v Terezíně levnější vodu

Falešné průkazy a nabídka na levnější vodu. Pod touto záminkou se snaží neznámý muž se ženou v Terezíně na Litoměřicku dostat do domácností. Tvrdí, že pracují pro vodárny a lidem nabízejí, že u nich doma zkontrolují vodoměry a zjistí, kolik mohou ušetřit. Ve skutečnosti to jsou ale podvodníci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vodoměry - teplá a studená

Vodoměry - teplá a studená | Foto: Ladislav Bába

„Je to nemožný. Využívají převážně starší lidi, kteří se chudáci nechají vytočit,“ zlobí se paní Věra z Terezína, která má s falešnými nabídkami už své zkušenosti.

Na podvodníky po předchozím upozornění od Severočeských vodovodů a kanalizací upozornila i radnice. Podle místostarostky Hany Rožcové z hnutí Ženy Terezínska se dozvěděli, že do vodáren volala obyvatelka, ke které se pár snažil dostat. Proto hned varovali obyvatele města.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Terezíně řádí podvodníci, kteří se vydávají za zaměstnance vodáren. Natáčela o tom Lucie Valášková

„Po Terezíně se potulují dva lidé, kteří nabízí levnější vodné a stočné. Chtějí se ale jen dostat do domu,“ říká Rožcová.

Na policii se zatím nikdo nepřihlásil. Jak ale žádá Pavla Kofrová z litoměřické policie, pokud lidé potkali údajné zaměstnance vodáren v Terezíně, nebo mají podezření na jiné podvodné jednání ať se určitě na policii obrátí:

„Přivoláním hlídky můžete zachránit jinou důvěřivou osobu. Operační středisko do uvedené lokality pošle hlídku, která důvěryhodnost podezřelé osoby prověří.“

Každý pracovník nejen vodáren, ale například i elektráren má průkaz zaměstnance. Iveta Kardianová ze Severočeských vodáren a kanalizací apeluje, aby lidé pokaždé průkaz vyžadovali a pokud si nebudou jeho pravostí jistí, je jim k dispozici speciální linka 840111111, kde si mohou totožnost zaměstnance ověřit.

Navíc zaměstnanci, kteří musí navštěvovat klienty v jejich domácnostech, chodí v předem smluvený nebo oznámený čas.

Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme