Falešný asistent poslance Lukáš Kohout stráví za podvody šest let ve vězení

27. únor 2015

Ústecký krajský soud dnes (27. února) potrestal Lukáše Kohouta šesti lety vězení. Částečně tak vyhověl Kohoutovým námitkám, který se k ústeckému soudu odvolal proti sedmiletému trestu uloženému okresním soudem v Děčíně. Lukaš Kohout je známý především tím, že se před lety vydával za asistenta někdejšího ministra zahraničí Jana Kavana.

Soud Lukáše Kohouta potrestal za to, že společně se svým komplicem objednával na různá fiktivní sdružení zboží, jako například tiskárny, kopírky nebo telefony, za které ale neplatili.

„Celkem se obžalovaný dopustil 38 dílčích útoků, které spáchal od roku 2010 do roku 2013,“ řekl předseda senátu Jan Chocholatý.

Krajský soud z velké míry potvrdil rozsudek okresního soudu v Děčíně. Zmírnil ale Kohoutův trest, což jeho advokát Pavel Rejman chtěl.

„Ten trest byl nepřiměřeně přísný, což se projevilo tím, že předseda senátu, který tu věc referoval, ten trest upravil…“

Za menší zmírnění trestu může další případ podvodů. Soudce sice v odůvodnění rozsudku řekl, že Kohout mohlo dostat i pětiletý trest, v souvislosti s dalšími dvěma podvody, o kterých ústecký krajský soud rozhodoval v odvolání už před dvěma týdny, dostal Lukáš Kohout souhrnný trest v délce trvání šesti let. Kohout už je pátým měsícem ve vazbě a o tuto dobu se mu nařízený trest zkrátí.

autor: bach
Spustit audio