Fenin dal gól Teplicím. Ty testovaly srbského obránce

5. červenec 2015

Fotbalisté prvoligových Teplic v přípravě dál čekají na vítězství a také na významné posílení svého kádru. Po dvou porážkách včera tentokrát remizovali na závěr soustředění v Modré s německým třetiligovým celkem ze Saské Kamenice 1:1.

V teplické sestavě se opět objevil Vojtěch Novotný. Klub ze Stínadel jedná s Libercem o jeho přestupu. Ten ale uzavřen ještě není. "Je to talentovanej kluk, má úžasnej cit pro míč. S balónem i spí. Jako každej má i své stinné stránky. Je to budoucnost," řekl teplický trenér David Vavruška, který Novotného vedl při svém nedávném působení v Liberci. Novotný má teprve 21 roků, v lize si zahrál pět zápasů, do listiny střelců se ještě nezapsal.

Vůbec poprvé včera oblékl žlutomodrý teplický dres 25letý Srb Nikola Djurič. Ten hrál naposledy za Rad Bělehrad. 180cm vysoký stoper je v teplickém mužstvu na zkoušce a hned se ukázal jako dirigent obrany. "Tyhle pozice by to měly mít v sobě. I stoperem se rodíš. Pokud to v něm je, je jedno, jestli přijde z Kuby nebo ze Srbska. Libí se mi, že je pohyblivější, ale jestli s ním budeme počítat dál nebo ne, to se uvidí," uvedl kouč Vavruška.

Ten totiž vyhlíží další posily. V Modré na ně čekal marně. "To je život. Jsem trenér, pracuju s tím, co mám. Jsem tu hlavně od toho, abych vykazoval výsledky u mužstva. Aby se zlepšovalo. Je to složitější, než jsem myslel. Tak uvidíme," dodal.

autor: dak
Spustit audio