Fotbalové Teplice jedou, ale ve 2. lize Severočeši tápou

19. srpen 2014

Zatímco do nového ročníku první fotbalové ligy se Teplice rozjely jako slušně nadupaný sporťák, do druholigové sezóny severočeské týmy odstartovaly jako ojetiny. Teplice jsou sice v tabulce až deváté , ale mají o jeden odehraný zápas méně než jejich soupeři. Pokud skláři zvládnou domácí dohrávku s Českými Budějovicemi, rázem poskočí do první pětky.

Trenéra Zdeňka Ščasného může těšit, že jeho tým proti Slavii dokázal, že má na to, aby předváděl výkony z loňského impozantního podzimu. Kromě tradičních ofenzivních tahounů Nivalda, Mahmutoviče a Litsingiho se ukázal ve výborném světle také Egon Vůch, který dostal proti Pražanům příležitost v základní sestavě. "Už nějakých pět šest zápasů v řadě jsem se cítil dobře. Bylo mi vyčítáno, že nemám stabilní výkony, ale myslím, že jsem na tom zapracoval. Jsem rád, že mi trenér dal šanci. Chci být na hřišti. Na tenhle ofenzivní fotbal jsem všude čekal a jsem rád, že můžu být u toho a klukům pomoct," řekl Egon Vůch.

Do utkání se Slavií zasáhl také útočník Salami. Ten přitom dostal svolení k odchodu. "Zůstal, protože odešel Fenin. Cizinců máme hodně, budeme to muset řešit. Musí si říct výkonem o to, kdo se do nominace dostane," vysvětlil setrvání Salamiho kouč Ščasný, který stále čeká na útočníka Kapolonga. Ten si vyřizoval v Africe víza a do Teplic by měl dorazit zítra.

Ve druhé fotbalové lize severočeské celky zatím paběrkují a čekají na premiérovou výhru. Varnsdorf třikrát remizoval a je jedenáctý, Ústí a Most mají jen po bodu. Mostecký útočník Martin Surynek litoval dvou domácích porážek za sebou. "To se nesmí stávat. Jedeme do Ústí, to je místní derby, a musíme tam udělat maximum, abychom vyhráli. Máme jeden bod a takhle to dál nejde," uvedl.

autor: dak
Spustit audio