Házenářky Mostu smetly Michalovce a míří za titulem

1. březen 2015

Házenkářky Mostu jako první v této sezóně připravily porážku Michalovcům, dosavadnímu lídrovi československé interligy. Černí andělé porazili obhájce titulu ve včerejším utkání 17. kola na své palubovce vysoko 27:19 a napínavou hru o zlaté medaile teď převzali do svých rukou.

Most potřeboval vyhrát o tři góly, aby měl případně lepší vzájemné zápasy. Svůj cíl ale ještě předčil. Od začátku dominoval a nakonec slovenským soupeřkám utekl na rozdíl osmi branek. "Neuvěřitelný zážitek plný emocí. Byl to krásný zápas, hráli jsme krásně. Kolektivní výkon," rozplývala se po zápase mostecká Lucia Súkenníková.

Právě ona společně s Martinou Weisenbilderovou střelecky táhla Černé anděly. Ti ve středu až po sedmičkách slavili pohárový postup ve Zlíně a i proto je před bitvou o první místo svíraly pochybnosti. "Rozhodně jsem překvapená, protože ve Zlíně to nebyl optimální výkon. Naštěstí jsme neopakovaly neproměňování tutovek. Tahali jsme a nenechali je dotáhnout se na víc než tři čtyři góly," pochvalovala si Martina Weisenbilderová, která byla se sedmi góly nejlepší střelkyní zápasu.

Most předvedl raketový nástup. Michalovce držel na uzdě, poprvé jim dovolil skórovat až v desáté minutě. "Přišli mi v prvním poločase zakřiknuté, jak jsme na ně vyběhli. Ale trenér nás upozorňoval, že bysme měli od první minuty ukázat, kdo je doma pánem. Byl to správný krok," mnula asi ruce Lucia Súkenníková.

Most tak výrazně zvýšil své šance na zisk mistrovského titulu. Pokud v posledních šesti zápasech zvítězí, o zlato už nepřijde. "Nekalkuluji. Dívám se na další zápas. Na Slavii bude potřeba vyhrát a potom můžeme pomalými krůčky postupovat. Nemít velká očekávání," nechtěla Súkenníková nic zakřiknout. Ale souhlasila, že to teď mají Černí andělé skvěle rozehrané. "Po této výhře máme sebevědomí trošku vyšší," přiznala.

autor: dak
Spustit audio