Hokejisté Litvínova v Lize mistrů postoupili do play-off

28. srpen 2015

Hokejisté Litvínova v úvodu sezóny navázali na úspěchy z té minulé. Obhájce extraligového zlata vstoupil na výbornou do Ligy mistrů. Po dvou výhrách nad francouzským Grenoblem a vítězstvím nad finským Espoo si Verva s předstihem zajistila postup do play-off prestižní evropské soutěže.

"Myslím si, že postup je zasloužený a devět bodů je nádherných. Rozhodly o tom asi dvě vítězství venku. Ale my se musíme zaměřit na náš výkon, protože nás čekají těžké boje v extralize," řekl litvínovský trenér Radim Rulík.

Ten už před startem evropské soutěže prohlásil, že k ní Verva přistoupí se vší vážností, ale zároveň upozornil, že hlavní je pro něj své mužstvo dobře nachystat na extraligu. O to víc ho tři výhry potěšily. "Je to milý, protože objemy jsme nezkracovali a z plné zátěže šli do zápasů. To ale soupeř taky," I z plného tréninku Verva zvládla souboje se zahraničními protivníky výborně.

A Rulíkovi se líbilo, že zápasy měly na léto slušnou kvalitu. "Mužstva jsou důraznější, je to lepší prověrka. Je to prestižnější a letošní model je dobrý, protože jsme vycestovali pouze na jeden trip a teď už hrajeme doma," pochvaluje si kouč litvínovských hokejistů Radim Rulík.

Do play-off Ligy mistrů zasáhne Verva na přelomu září a října. Soupeře si Rulík nevybírá. "Rozjedou se soutěže, budeme se moct připravit. Teď jsme soupeře neznali. Pak bude možný se podívat, jak soupeř hraje," uvedl.

Litvínov si splnil postupem ze skupiny svůj cíl. Radim Rulík si ale další pro evropskou soutěž nestanovil. To ale neznamená, že by se bál nabitého programu, který by další úspěchy přinesly. "Mám přání, aby nám to šlo v extralize. Nám vyhovuje rytmus hry víc než trénink. Tři zápasy v týdnu máme raději než dva," řekl litvínovský kouč.

autor: dak
Spustit audio