Hokejisté Litvínova zdolali Vítkovice a zase vládnou extralize

23. listopad 2014

Hokejisté Litvínova už zase vládnou extralize. Ve včerejším 23. kole porazili na svém ledě Vítkovice 3:2, zatímco dosavadní lídr z Třince doma stejným výsledkem podlehl brněnské Kometě.

Litvínovu pomohly přesilovky. Ve druhé třetině dvě využil a obrátil skóre. Když se pak ubránil i v oslabení tří proti pěti, byly z toho hodně vydřené tři body. "Občas se stává, že lepší mužstvo, což byly Vítkovice, nezíská ani bod. Byli jsme horší, měli horší pohyb, ale byli úspěšnější v koncovce," prohlásil litvínovský trenér Miloslav Hořava.

"Byli jsme ve vedení, řekli jsme si, že nechceme Litvínov pouštět do přesilovek, protože jsou v tom úspěšní. Bohužel přesilovky rozhodly. Hraje se to jako balet, to už není hokej, ale víme, jaký trend se nastolil. Vyrovnané utkání, bodík jsme si zasloužili," mínil naopak vítkovický kouč Ladislav Svozil.

Litvínov se na výhru pořádně namakal, soupeři už si totiž na štiku letošní sezóny dávají velký pozor. "Už to není jako na začátku, kdy jsme vyhrávali velkým rozdílem. Každý tým je teď hodně dobře připravený a výborně brání. Bude těžký tady vyhrávat, musíme to uhrát bojovností," řekl střelec důležité první litvínovské branky Jakub Šrámek.

Kromě něj se do role jednoho z hrdinů utkání vpasoval jeho spoluhráč Zeman. Jeho trefa z 54. minuty byla nakonec rozdílová. "Jsem dal gól a nahrávku, ale u mě to není prioritní výkon faktoru. Jsem po zranění a dostávám se do toho. To že padne branka, to je bonus pro mě," uvedl obránce Vervy Jiří Zeman. Litvínov se vrátil na první místo a zkušený bek si to užívá. "Je to paráda. Člověka to víc baví, na zimák chodí každý den s úplně jinou náladou. To je skvělý," libuje si Zeman.

Už v tomto týdnu se k litvínovskému týmu připojí velká posila. Reprezentační útočník Jakub Petružálek se totiž rozhodl, že dohraje sezónu ve svém mateřském klubu, se kterým už je ústně domluvený.

autor: dak
Spustit audio