Hokejový Litvínov LM nevypustí. Máme sílu rytmus zápasů zvládnout, věří Rulík

Hokejisté Litvínova mohou aspoň na chvíli zapomenout na extraligové povinnosti. Verva totiž bude usilovat o postup do osmifinále Ligy mistrů. V odvetném utkání úvodního kola play-off nastoupí od pěti hodin na svém ledě proti rakouské Vídni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V extralize se hokejisté Litvínova trápí, v LM ale mají nakročeno do osmifinále

V extralize se hokejisté Litvínova trápí, v LM ale mají nakročeno do osmifinále | Zdroj: ČTK

„Je to výborný soupeř, ale nejdůležitější je, v jaké budeme sestavě. Je to dobře rozehrané, tak by byla škoda zápas ztratit. Hrajeme o sebevědomí a dobrý pocit ze hry, chceme uspět,“ říká trenér Vervy Radim Rulík, jehož tým přivezl z prvního zápasu vyřazovací části hokejové Ligy mistrů z Vídně výhru 4:3.

Postup do další fáze je lákavý, přesto fanoušci spekulují, jestli by nebylo lepší v evropské soutěži skončit a zaměřit se raději na extraligu, ve které je obhájce titulu až na 11. místě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vypuštění zápasu Ligy mistrů v Litvínově nehrozí, zjistil od trenéra Vervy reportér ČRo David Kalvas

„Zatím zápasů není moc. Je začátek sezony, takže by v nás měla být síla rytmus zvládnout,“ věří trenér.

Litvínov zatím střelecky táhne především Viktor Hübl. V extralize zatím střelecky mlčí jeho kolega z útoku František Lukeš, který přitom v minulé sezoně nasázel 23 gólů. „Ve Vídni dával branku, to by mohl být ten moment, kdy by se mohl střelecky chytit.“

„Zažil jsem situace, kdy hráč nedá deset patnáct kol gól a pak jich dá dvacet. Je to jen otázka času. Jakmile to Frantovi padne, začne dávat další,“ zůstává v klidu kouč aktuálního mistra.

Trenérovi navíc nepřipadá, že by elitního střelce trápení ubíjelo. „Samozřejmě by to asi chtěl prolomit. Třeba teď s Boleslaví jel sám na branku, ale jeho další šance určitě přijdou,“ neztrácí důvěru v oporu Vervy trenér Radim Rulík.

Souboj hokejistů Litvínova a Vídně v Lize mistrů začne na Zimním stadionu Ivana Hlinky v 17 hodin. Odvety prvního kola play-off Ligy mistrů dnes čekají také Vítkovice, Liberec, Spartu a vicemistra z Třince.

 

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme