Jedničkáři můžou za zvířaty do ústecké zahrady o víkendu zadarmo

4. únor 2017

Vysvědčení s vyznamenáním je během tohoto víkendu vstupenkou do ústecké zoologické zahrady.

Na pololetní prázdniny, které trvají do zítřka, připravila ústecká zoologická zahrada program pro dětské návštěvníky. Tentokrát ho zaměřila na celoevropskou kampaň Let It Grow věnovanou přírodě a její ochraně.

„Obvykle nabízíme jako dárek pro všechny pilné žáky, kteří se mohou pochlubit vyznamenáním, volný vstup, takže ani letošní rok nebude výjimkou. Jen je potřeba, aby se děti v pokladně zoo prokázaly vysvědčením nebo jeho kopií,“ zve tisková mluvčí zoo Věra Vrabcová.

Během prohlídky můžou školáci soutěžit v kvízu. „Zaměřili jsme se na celoevropskou kampaň Let It Grow, která se věnuje přírodě okolo nás, jak se o ní můžeme dozvědět více a jak ji chránit a neubližovat jí,“ přibližuje vedoucí návštěvnického servisu Andrea Balejová.

A její kolega Matěj Kynšt doplňuje, že každý účastník dostane v pokladně zoo soutěžní tiket s deseti otázkami. U každé z nich jsou na výběr tři možnosti odpovědí. Schránku na vyplněné tikety děti najdou v pavilonu slonů, kde také soutěž končí. „Soutěžní kvíz je slosovatelný, hned v pondělí 6. února všechny tikety vyhodnotíme a vylosujeme deset výherců, kteří od nás získají volnou vstupenku do zoo a spoustu zajímavých materiálů,“ říká Matěj Kynšt.

Podobnou akci věnovanou kampani „Let It Grow“ se zaměřením na místní druhy zvířat a rostlin chystá zoo také na jarní prázdniny od soboty 25. února do neděle 5. března.

autor: alv
Spustit audio