Jiráskovy sady a dětské dopravní hřiště v Litoměřicích jsou po rekonstrukci v provozu

23. březen 2015

Oprava začala před rokem, dnes je oficiálně hotovo. Řeč je o Jiráskových sadech v Litoměřicích. Stavitelé park opustili už na konci listopadu, ale stavba ještě nebyla zkolaudovaná. Dnes už jsou Jiráskovy sady otevřené a dokončeno je i dětské dopravní hřiště.

U příležitosti slavnostního znovuotevření parku pro veřejnost připravily Litoměřice pro obyvatele zábavný program pro děti i dospělé. Pro děti je připraveno množství atrakcí. Mohou si zazávodit na koloběžkách, zatančit si zumbu nebo si pohrát na zrekonstruovaném dopravním hřišti.

Program je připraven i na odpoledne, kdy se dostaví zástupci města Litoměřice, aby park oficiálně zprovoznili. Následovat bude i komentovaná prohlídka parku s architektem. Park je již stavebně zcela dokončen a zkolaudován. Nedávno se ještě na přání obyvatel dodělávala jedna cestička parkem navíc. Původně se s ní totiž nepočítalo, ale lidé si ji v parku sami doslova vyšlapali.

V Jiráskových sadech návštěvníci naleznou dvě hřiště, lanové prolézačky, dopravní hříště a další atrakce. Pro Litoměřice byla rekonstrukce sadů velkou investicí. Celkově vyšla na téměř 50 milionů korun. Litoměřice získali na rekonstrukci grant od nadace Proměny ve výši asi 25 milionů korun. Zbytek hradilo město z vlastního rozpočtu.

Součástí rekonstrukce byla i oprava dopravního hřiště, na který získalo město rovněž příspěvek ve výši asi 13,5 milionu korun. Město dodalo k této částce ještě asi 2,5 milionu korun.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio