Jiříček opouštěl Děčín v slzách, v Ústí se chce zlepšovat

28. leden 2015

Kariéra profesionálního sportovce s sebou nese i těžká rozhodnutí. Jedno takové musel udělat basketbalista Jan Jiříček. Ten v slzách opouštěl milovaný Děčín, aby se stal posilou severočeského rivala z Ústí nad Labem. Za něj poprvé nastoupil v pondělí.

Z pro fanoušky překvapivého přesunu do Ústí si vzal 24letý 203 centimetrů vysoký basketbalista ponaučení. "Musím víc makat. V Děčíně se klukům daří, je tam velká konkurence. Já neměl čísla, jaké bych chtěl a tenhle krok naprosto chápu. Proti Děčínu nemám špatného slova," řekl Jan Jiříček.

Tomu se z Děčína neodcházelo vůbec snadno. "Opouští se těžce. Ústí beru, ale Děčín je nejlepší parta v republice. Za to může Jakub Houška. Nejlepší grupa. Bez debaty," uvedl Jan Jiříček. Ten při loučení s děčínskou šatnou cítil dojetí. "Nebudu kecat, já jsem v tomhle měkkej. Slzy byly. Život jde ale dál, tak to beru," prohlásil Jiříček. O tom, jaká je v Děčíně skvělá parta svědčí i to, že jeho bývalí spoluhráči dorazili na Jiříčkovu ústeckou premiéru a na tribuně vyvěsili transparent "Jeli, díky".

V ústeckém angažmá se chce Jiříček zlepšovat. "Proto jsem sem šel. Aby mi to pomohlo. Děčínu běda, jestli nebude mít dvě placky. Do Ústí jsem šel, aby se nám dařilo. Je tu horší tým, Děčín je jinde, ale já potřebuju hrát, hrát, hrát. To je důležitý," tvrdí Jan Jiříček.

S ním v Ústí počítají na delší dobu, Pandy si z něj chtějí vychovat klíčového borce. "Vážím si toho. Podepsal jsem na dva a půl roku, takže chvíli tady pobudu," usmál se Jiříček. Ústí je v tabulce šesté a cílem Slunety je jednoznačně účast v play-off. "Určitě. A samozřejmě nechceme Nymburk, kdo by chtěl? Jestli dopadne Děčín, bude to pikantní...," ušklíbla se nová posila Slunety.

autor: dak
Spustit audio