Jistý gólman, vyrovnanější pětky, útočný hokej. Chomutov překvapuje extraligu

V hokejové extralize jsou po šesti odehraných kolech pouze dva týmy, které ještě neprohrály. U Třince to vzhledem k ambicím Severomoravanů tolik nepřekvapuje, ale že tím druhým je Chomutov, nad tím mnozí kroutí nevěřícně hlavou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chomutov v úvodu sezony porazil i Spartu, Michal Vondrka je nejlepším extraligovým asistentem

Chomutov v úvodu sezony porazil i Spartu, Michal Vondrka je nejlepším extraligovým asistentem | Zdroj: ČTK

„Zatím máme pohodu, na takovéhle vlně by chtělo být každé mužstvo. Ale ze zkušenosti vím, že se to dá rychle ztratit, takže se snažíme být hlavami na zemi, abychom nikde nelítali. Hrajeme svůj poctivý hokej a zatím to nese ovoce,“ vysvětluje chomutovskou sérii v úvodu sezony Michal Vondrka.

Sám na ní má velký podíl. Právě bronzový medailista z mistrovství světa 2012 jakoby se vrátil do svých nejlepších hokejových let a zatím je nejlepším nahrávačem extraligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítěznou vlnu Chomutova sleduje na začátku extraligy také reportér ČRo Petr Kadeřábek

Ale i kdyby měl kapitán Pirátů jakkoli dobrou formu, sám by tým ke snovému startu do sezony nedotáhnul. Na severu Čech hrál i v minulé sezóně a v té se Chomutovu i s Romanem Červenkou v sestavě dařilo méně než v té aktuální.

„Výborně chytá Ján Laco, dáváme góly z přesilovek a hrajeme víc týmově. Asi máme víc vyrovnané pětky než v minulém roce, tím to asi bude,“ hledá příčiny výborných výkonů Chomutova Michal Vondrka.

Navíc hra Pirátů není v úvodu soutěže jen účelná, ale také líbivá. Severočeši své soupeře přehrávají a snaží se produkovat útočný hokej proti všem týmům. Vyhrát se jim podařilo i proti oběma posledním finalistům Liberci a Spartě.

Hokejisté Třince a Chomutova udrželi neporazitelnost, Sparta padla potřetí v řadě

Číst článek

„Nebudeme si nic nalhávat, s Libercem jsme měli trošku štěstí. Zvládli jsme to, ale ještě s nimi budeme hrát třikrát. Nemám kouli, abych věštil, jak to bude vypadat dál,“ zůstává nohama na zemi útočník Marek Tomica.

V Chomutově excelentní start do sezóny nepřeceňují. Na to, že porážka přijde, jsou připraveni. To ale neznamená, že nechtějí sérii vítězství prodlužovat co nejdéle.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme