Kdy bude hotový kampus v Ústí nad Labem? I na to dnes odpoví vedení univerzity

12. prosinec 2012

Budovy Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem teď najdete na dvanácti místech. Jedním z nich je univerzitní městečko, takzvaný kampus, v areálu bývalé nemocnice. A právě tam stále ještě roste zázemí pro všechny fakulty.

Budovy kampusu se staví a upravují už deset let a ještě tři až čtyři roky se upravovat budou. Nyní je v areálu například Fakulta užitého umění a designu nebo části několika dalších fakult. Dnes odpoledne (12.12.) se slavnostně otevře Multifunkční centrum, ve kterém jsou mimo jiné knihovny všech fakult.

Začátkem listopadu zde začaly opravy dvou budov pro filozofickou fakultu. Příští rok by měl jít k zemi pavilon A, jehož demolice byla naplánovaná na letošní léto, zdrželo ji ale rozhodování Ministerstva kultury o tom, jestli má být prohlášen kulturní památkou - což nakonec nebyl.

Každý, kdo chce znát podrobnosti výstavby kampusu, by měl dnes ve 14 hodin přijít do Multifunkčního centra. Kromě informací o současnosti a budoucnosti univerzitního městečka se tam lidé můžou setkat i s bývalými představiteli univerzity a porovnat, jak se třeba původní představy liší od těch současných.

autor: hau
Spustit audio