Klobouk dolů, chválil mostecké házenkářky kouč Poloz

22. listopad 2014

Házenkářky Mostu se dnes rozloučily s pohárovou Evropou, po dvou letech se neprobojovaly do jarních bojů. Ostudu ale neudělaly. Ve 3. kole Poháru EHF je vyřadil ruský Rostov na Donu. Ten po domácím vítězství o pět branek triumfoval také sobotní odvetě, kterou na Severu Čech vyhrál 22:20.

Mostecký outsider ale ruskému gigantovi sympaticky vzdoroval. Ve druhé půli Černí andělé dokonce po fantastickém obratu vedli ve 43. minutě o tři góly. A jejich trenér Dušan Poloz přiznal, že za tohoto skóre se dalo z utkání vytěžit víc než těsná porážka. "Dalo, za stavu 17:14 jsem byl v sedmém nebi a věřil jsem tomu. Ale Rostov je tým tvrdý, nesmírně zkušený, silové a fyzické vybavení hráček je někde jinde. To byl nejlepší soupeř, se kterým jsme hráli. Neshořeli jsme. Byl by zázrak, kdybysme postoupili my, ale blížil se...," mrzelo Poloze, že jeho tým s náskokem nenaložil lépe.

Most ale v dvojutkání s dosud neporaženým lídrem ruské ligy nepropadl. To je pro českou házenou příjemné zjištění. "Tenhle tým vyhrál na hřišti Volgogradu, který vede jednu skupinu Ligy mistrů, o deset gólů. A pak přijede sem a má problémy vyhrát. To jsou zážitky. Opakuji: tohle byl nejlepší tým, který jsme v Evropě potkali," ocenil kvalitu Rostova Dušan Poloz.

Ten našel, v čem mostecké házenkářky oproti ruským soupeřkám nejvíc zaostávaly. "Nemohli jsme se prosadit v útočné fázi. Kvalita obrany byl největší rozdíl. Obrana a náš slabý přechod, to byly příčiny, proč jsme nepostoupily," řekl trenér mosteckých házenkářek Poloz.

Černí andělé tak v této sezóně z pohárového kolotoče vystoupili. Po skalpu švýcarského Brühlu si polámali nehty na ruském Rostovu. Neměli se ale za co stydět. "Dva roky po sobě jsme přežili zimu, letos ne. Musíme zalézt za kamna, abychom nezmrzli a příští rok se o to pokusíme znovu. Samozřejmě v létě bylo oslabení kádru, ale to není výmluva, tým se mění a buduje. Před holkama klobouk dolů, smekám," byl se svými svěřenkyněmi Poloz i přes vyřazení spokojený.

autor: dak
Spustit audio